بعدازظهر شنبه 18/6/1396 محفل جشن بزرگ عیدالله الاكبر، عید سعید غدیر خم در دفتر حضرت آیت الله العظمی موحدی نجفی در قم برگزار گردید.
جمع زیادی از مهاجرین و انصار بالاخص علما و روحانیون در این جشن باشكوه شركت داشتند.
این برنامه با تلاوت قرآن كریم آغاز و با شعرخوانی و مدیحه سرایی شاعران و مداحان اهل بیت «علیهم السلام» ادامه یافت و در آخر سخنرانی مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی موحدی نجفی (مدظله العالی) زینت بخش مجلس گردید.
مرجع عالیقدر عید سعید غدیر خم را به حاضرین و مسلمین و شیعیان جهان تبریك گفته و در مورد این روز بزرگ افزودند: عید غدیر خصوصیات بسیاری دارد كه مهمترین آن اعلام ولایت و امامت امیرالمؤمنین امام علی بن ابیطالب «علیه السلام» توسط پیغمبر رحمة للعالمین حضرت محمد مصطفی «صلی الله علیه و آله» میباشد. امام علی «علیه السلام» به عنوان جانشین پیغمبر، كسی است كه جز خود پیغمبر همتایی ندارد. مولود كعبه در تمامی لحظات در كنار پیامبر بوده و تربیت شده وحی و خانه پیغمبر «صلی الله علیه و آله» بوده است. در شخصیت جهادی امیرالمؤمنین «علیه السلام» توجه كنید، امام علی در تمام صحنههای نبرد برای دفاع از كیان اسلام در كنار رسول الله «صلی الله علیه و آله» بوده است تا جایی كه پیغمبر اكرم «صلی الله علیه و آله» میفرماید: «ضَربَةُ عَلِی یَومَ الخَندَقِ اَفضَلُ مِن عِبادَةِ الثّقلین؛ ارزش ضربه شمشیر علی در جنگ خندق بالاتر از عبادت تمام جنّ و انس است.» (بحارالانوار، ج20، ص 216/ مستدرك حاكم، ج 3، ص 32) از نظر فلسفی پیروزی امام علی «علیه السلام» بر عمرو بن عبدود علت است و احكام و عبادات در اسلام معلول است چرا كه اگر آن روز امام علی «علیه السلام» بر عمرو بن عبدود پیروز نمیشد، اسلام شكست میخورد و دیگر اسلامی باقی نمی ماند كه اعمال و عباداتی داشته باشد و علت اشرف از معلول است. ویژگیهای امام علی «علیه السلام» به قدری زیاد است كه زبان هر انسانی از بیان آن عاجز است. با این اوصاف چه كسی غیر از امام علی «علیه السلام» شایستگی جانشینی پیغمبر و امیر المؤمنین بودن را دارد.
همچنین ایشان با ذكر خاطرهای از مناظرهای در ایام تشریق در منی امامت را از اصول دین و اسلام دانستند و در اینباره فرمودند: امامت یك بحث كلی است و نظر ما (امامیه) با دیگران فرق جوهری و ذاتی دارد. ولایت و امامت از اصول دین است و اجتهاد و تقلید در این باب جائز نیست. بالفرض اگر كسی مسئله امامت و ولایت را منكر شود، از نظر اسلام خارج از دین نیست مگر اینكه از نواصب یا خوارج و … باشد كه مسئله روشنی است و این امر تنافی با اصول دین بودن امامت ندارد. «جلسه مناظرهای در منی با حضور سه تن از قضات و مولویهای اهل سنت و جمعی از اروپا برگزار شده بود كه بنده در این مجلس حضور داشتم. بسیار این مناظره مفصل بود تا جایی كه بحث امامت و ولایت مطرح شد. نهایتا به این نتیجه رسیدیم كه بعد از پیغمبر بزرگ اسلام «صلی الله علیه و آله» هیچ كسی جز امام علی «علیه السلام» توانایی تفسیر قرآن و هدایت مسلمین را ندارد و این آقایان با خوشحالی این مسئله پذیرفتند و اظهار اعتذار نمودند. هركس كه آگاهی پیدا كند ولایت امام علی «علیه السلام» را میپذیرد و آن را از اصول دین میداند. قرآن كریم میفرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ … ای کسانی که ایمان آورده اید ، خدا را اطاعت کنید و از فرستاده او و صاحبان امرتان ( که جانشینان معصوم پیامبرند ) اطاعت نمایید …» (نساء 59) جابربن عبدالله انصاری وقتی از رسول خدا میپرسد منظور اولی الامر منكم چه كسانی هستند؟ رسول خدا میفرماید: اولهم علی و آخرهم مهدی «علیهم الصلاة والسلام» (الصدوق، ابوجعفر محمد بن علی بن الحسین، كمال الدین و تمام النعمة،ج1، ص253). اطاعت از خدا اصول دین است، اطاعت از رسول خدا «صلی الله علیه و آله» اصول دین است و اطاعت از امیرالمؤمنین و ائمه معصومین «علیهم السلام» هم اصول دین است.
معظم له با اشاره به« الْیَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْكُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا … امروز دین شما را برایتان كامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم و اسلام را براى شما [به عنوان] آیینى برگزیدم» (مائده 3) ولایت امیرالمؤمنین امام علی و اولادش «علیهم السلام» را دین كامل دانستند و غیر از آن هیچ دینی پذیرفتنی نیست.
مرجع عالیقدر خصوصیات امامت را برشمرده و عصمت را شرط امامت دانستند زیرا در غیر این صورت هم حجت خدا بر بشریت تمام نمیشود و هم اینكه رساندن بشریت به سعادت واقعی از توان انسان عادی خارج است. همچنین علم لدنی نیز از دیگر صفات مهم امامت میباشد و این صفات و ویژگیها فقط در پیامبر و اهل بیت طاهرینش «صلوات الله علیهم اجمعین» وجود دارد.
حضرت آیت الله العظمی موحدی نجفی ضمن محكومیت كشتار و آوارگی مسلمانان میانمار فرمودند: امام علی «علیهم السلام» نفس تنزیلی پیامبر «صلی الله علیه و آله» بود و هیچ كسی غیر از او شایسته جانشینی پیغمبر نبود اما اسفا كه جلوی این كار گرفتند و مانع رسیدن رحمت و نعمت خدا به جهانیان شدند و بشریت را از نعمت ولی و امام واقعی محروم ساختند به همین علت است كه امروز در جای جای جهان به مسلمین و مستضعفین ظلم میشود و مورد جنایت و كشتار قرار میگیرند. امروز در میانمار شاهد جنایت و تجاوز به مستضعفین هستیم. اما دولتمردان اسلامی سكوت كردهاند و مدعیان دروغین دموكراسی و حقوق بشر چشمهای خود را بستهاند. پیامبر رحمت للعالمین فرمود: «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً یُنادِی یا لَلْمُسْلِمِینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِم. کسى که صداى انسانى را بشنود که فریاد مى زند: اى مسلمانان به دادم برسید و کمکم کنید، کسى که این فریاد را بشنود و پاسخ نگوید، مسلمان نیست.» (کافى، ج 2، ص 164، حدیث 5) با توجه به این سخن رسول خدا، كشورهای اسلامی وظیفه دارند به این مستضعفین از هر طریقی كه میتواند حتی از راه نظامی كمك كند، معنای این كار عمل به وظیفه است نه دخالت.
مرجع عالیقدر در ادامه بیان داشتند كه ما در عصر حاضر نباید در انجام وظیفه خود نسبت به امیرالمؤمنین امام علی «علیه السلام» كوتاهی كنیم. ویژگیهای خاندان پیامبر «صلی الله علیه و آله» را باید با تمام ابزار نشر كنیم. در گذشته دشمنان نگذاشتند كه مختصات و خصوصیات امام علی «علیه السلام» نشر شود و مردم متوجه حقیقت شوند. روزی متوكل عباسی از ابن سكیت میپرسد كه آیا فرزندان من بهتر است یا فرزندان علی؟ اما ابن سكیت، این مرد الهی و ولایی در حالی كه تحت تسلط كامل متوكل است میگوید: هر آینه قنبر غلام امام علی «علیه السلام» از فرزندان تو بهتر است، فرزندان تو لیاقت ندارند كفش های قنبر را جفت كنند چه برسد به حسنین «علیهما السلام» فرزندان امام علی «علیه السلام». این رفتار یك محب اهل بیت و مومن به ولایت است با تمام فشاری كه بر او است و سرانجام شهیدش کردند. اما از گفتن حقیقت و دفاع از اهل بیت «علیهم السلام» دست بر نمیدارد. طلبهها برای مردم بگویید كه منظور از وحدت بین شیعه و سنی این است كه به اعتقادات همدیگر توهین نكنند و به یكدیگر فحش و ناسزا نگویند، این كارها جایز نیست. اما محبین اهل بیت نباید از بیان اعتقادات بر حقشان و واقعیت های الهی اهل بیت «علیهم السلام» کوتاهی کنند. وای بر کسانی كه بخواهند برای هوسهای درونی و شیطانی اصول مكتب را زیر سؤال ببرند، وای بر این كسان كه كمر امام علی «علیه السلام» را بشكنند. امام معصوم جایگاه فوق العرشی دارد و قابل مقایسه با هیچ موجود دیگری نیست. اهل علم متوجه باشند که به همین خاطر امام علی «علیه السلام» ناله زد: «قصم ظهری إلا رجلان عالم متهتّک و جاهل متنسّک … دو شخص کمرم را شکستند؛ عالمی بی بندوبار و نادانی که اهل عبادت جاهلانه باشد…» (غرر الحکم و درر الکلم ص 696) وای بر چنین عالم بی بندوباری، وای برچنین قلمی، وای برچنین فكری و …
ایشان در پایان مظلومیت امام علی «علیه السلام» را یاد آور شدند و افزودند: هنگامی كه جرج جرداق مسیحی نویسنده كتاب الصوت العدالت الانسانیه به نجف آمد، عدهای از علمای شیعه از ایشان تقدیر كردند و از او پرسیدند به چه دلیل برای امیرالمؤمنین چنین كتابی نوشتی؟ جرج جرداق در پاسخ این سؤال گفت: «من در تاریخ دیدم كه علی بن ابیطالب مظلوم واقع شده است خواستم از مظلوم دفاع كنم این كتاب را نوشتم.» امام علی «علیه السلام» به قدری در بین دوست و دشمن مظلوم بود که یک مسیحی این مسئله را متوجه شد. انشاءالله شما شیعیان بالاخص روحانیت نیز مظلومیت امام علی و ائمه معصومین «علیهم السلام» را به خوبی درک کنید و مدافع اسلام و قرآن و ولایت امیرالمؤمنین امام علی «علیه السلام» باشید.